JOOGATUNNIT

  

KORONATILANTEEN VUOKSI TUNNIT JA KURSSIT PERUTTU.

PYSY KUULOLLA: KEVÄÄN 2021 TUNNEISTA ILMOITETAAN PIAN!

 

 

 

 

LASTEN JOOGA

Lasten joogatunnilla jokainen lapsi saa joogata omista lähtökohdistaan käsin juuri sellaisena kuin on. Tunneilla huomio on lapsen omassa kokemuksessa – ei ulkoa annetuissa vaatimuksissa. 

Joogatunti opettaa lapsille rauhoittumisen ja rentoutumisen keinoja, joita he voivat hyödyntää arjessaan. Lasten joogassa harjoitellaan kehopositiivisuutta sekä harjoitellaan vahvistamaan kykyä rauhoittua ja rentoutua. Nämä ovat keinoja palautumiselle, joita lapsi tarvitsee arjessaan jatkuvasti.

Lasten joogatunneilla tehdään myös hengitysharjoituksia, jotka auttavat tasapainottamaan hermoston toimintaa. Tämä voi vaikuttaa itsesäätelyyn, keskittymiskykyyn ja uneen.

Tunti koostuu joogasadusta, leikeistä sekä joogasatuun liittyvistä luovista tehtävistä.

Tunnin pituus 45min

4-6 vuotiaat

7-11 vuotiaat

PERHEJOOGA

Perhejooga on ihana yhteinen hetki vanhemman ja lapsen välillä. Perhejoogassa lapsi ja vanhempi joogaavat yhdessä. Perhejooga tukee vanhemman ja lapsen välistä yhteyttä. Lapsi voi tulla joogaan yhdessä vanhemman, isovanhemman, kummin tai jonkun muun hänelle tärkeän ihmisen kanssa.

Sekä lapsi että perhejoogassakin tunti rakentuu sadun tai teeman ympärille. Tutustumme joogan asanoihin sadun, hengityksen, liikkeen, kuvakorttien sekä muiden lapsen mielikuvitusta herättelevien välineiden avulla. Joogan lisäksi leikimme sekä teemme satuun tai teemaan liittyen luovan tehtävän. Tunti rakentuu joogasadusta, tauosta, leikistä sekä luovasta tehtävästä.

Myös nuorille ja heidän aikuisilleen on tarjolla perhejoogatunteja. Nuorten perhejoogatunnilla tehdään joogasta tuttuja asanoita sekä paritehtäviä. Nuorille suunnattu perhejooga vahvistaa nuoren ja vanhemman/ aikuisen välistä suhdetta, kehopositiivisuutta sekä antaa itsestä huolehtimisen keinoja arkeen.

Tunnin pituus 3-11 vuotiailla 1h

Tunnin pituus 12-16 vuotiailla 30-40 min

 

NUORTEN JOOGA

Nuorten joogatunnit on tarkoitettu 11-17 vuotiaille. Tunti rakennetaan tietyn teeman ympärille. Teemme tunnin aikana joogasta tuttuja asanoita.

Jokainen osaa joogata, aiempaa kokemusta joogasta ei tarvita. Jokainen nuori joogaa omista lähtökohdistaan käsin, täydellisenä omana itsenään. Jokainen keho ja jokainen yksilö sopii ihan yhtä hyvin joogamatolle.

Nuorten joogassa asanoiden lisäksi tehdään myös hengityksen havainnointi- ja mindfulness-harjoituksia. Jooga ja mindfulness tarjoavat konkreettisia keinoja vähentää stressiä ja huolehtia omasta hyvinvoinnista.

Nuorten joogassa nuori itse valitsee, miten ja mitkä liikkeet tekee. Hallinnan ja itsemääräämisoikeuden tunnetta lisäävät toistuvuus, tuttuus sekä kutsuva ohjaus.

Tunnin pituus 30-45min

11-17 vuotiaat

VARAA PAIKKASI TUNNILLE TÄÄLTÄ

Share This