KUKA OLEN

löysin   Olen Sanna, tuleva Heartful yoga joogaopettaja (RYT 200h) sekä tunnevyöhyketerapeutti.  Olen myös lasten ja nuorten joogaopettaja (RCYS 95), kasvatustieteiden kandidaatti ja varhaiskasvatuksen opettaja. Valmistuin Savonlinnan OKL:stä vuonna 2005 ja olen tehnyt työurani päiväkodeissa siitä lähtien sekä Kuopiossa että Jyväskylässä.  

Joogan löysin jo yli kymmenen vuotta sitten Kuopiossa asuessani. Vuonna 2016 kun perheemme asui Suomenlinnassa, aloin harrastamaan joogaa aktiivisemmin. Huomasin, että olin keskittynyt enemmän olemaan äiti, enkä niinkään Sanna. Olin unohtanut itseni, tarpeeni ja haluni. Ymmärsin, että pitää tehdä myös asioita joista minä pidän ja mitkä tuottavat minulle iloa. Aloin löytämään takaisin omaa voimaani sekä asettamaan rajoja.

Minusta ei ikinä pitänyt tulla yrittäjää. Sydämen polku kasvoi kuitenkin ajatuksissani ja haaveissani reilun kahden vuoden ajan, ennen kuin lopulta syksyllä 2019 uskalsin ottaa ensimmäisen askeleen sitä kohti ja löysin rohkeuden seurata sydämeni polkua.  Viimein myös useamman vuoden itseni äärelle pysähtyminen ja pohtiminen mitä elämältäni haluan, sai minut irtisanoutumaan keväällä 2021 vakituisesta työstäni varhaiskasvatuksen opettajana.

Sanon nykyään olevani toipuva suorittaja, sillä jooga on opettanut minulle erityisesti lempeyttä ja armollisuutta itseäni kohtaan, stressin hallintaa sekä löytämään keho-mieli-sieluyhteyden.  Myös lapsi ja nuori oppii näitä samoja taitoja joogan kautta ja sydämeni haluaa jakaa heille tätä tietoutta eteen päin.

 

Työni päiväkodissa on opettanut minulle paljon. Muun muassa lapsiryhmän hallintaa, tiimityöskentely taitoja, stressin sietokykyä, joustavuutta sekä hetkessä elämistä. Tätä ammattitaitoa hyödynnän lasten ja nuorten joogassa, perhejoogatunneilla sekä pitäessäni tunnetaitoryhmiä perheille. 

Kaikista suurimmat opettajani tunnetaitojen osalta ovat olleet kolme lastani (12v., 12v. ja 7v.). Lapset osaavat olla läsnä luonnollisesti jo pienestä pitäen. Lasten kanssa toimiminen on hetkeen tarttumista tässä ja nyt. On hienoa huomata rakkauden mikrohetket ja pysähtyä niiden äärelle. Lasten välittömyys ja suorasukaisuus on myös hyvin herättelevää ja ajatuksia liikkeelle panevaa.

Joogan lisäksi pidän maadoittavista ja rauhoittavista metsäkävelyistä, avantouinnista, itseni kehittämisestä sekä uusien asioiden oppimisesta. Tunnetaidot kiinnostavat minua ja lasten ja nuorten tunnetaito-ohjaajaopintojen päätyttyä halusin sukeltaa tunteiden osalta vieläkin syvemmälle, kehon tasolle. Syksyllä 2021 aloitin tunnevyöhyketerapiaopinnot Kairon instituutissa Helsingissä.

Tunnetaitoja pääset harjoittelemaan pitämilläni  joogatunneilla (lasten, nuorten sekä perheiden tunnit ja aikuisten joogatunnit) sekä tunnetaitoryhmissä. Hyödynnän myös tunnevyöhyketerapiaa (TVT) joogatunneillani.

Ihanaa kun löysit sivuilleni!

Share This